5 Drama Korea Paling Sedih dan Menangis

Saya tahu, majoriti ramai yang menyukai drama-drama korea berbanding sinetron atau telenovela. Drama korea adalah paling the best kan. Betul tak? Kalau tak betul masakan anda boleh menangis. Jangan tipu kalau anda kata tak nangis. Paling cool pun air mata anda bergenang. Tapi kalau kelip je mata. Haa.meleleh jugak kan. So jangan selindungkan perkara normal ini walaupun saya adalah paranormal <–wth@#$% you are paranormal, who cares what you think. Mungkin sebab nama profil myspace saya adalah mr_paranormal. Tapi di Indonesia paranormal bermaksud bomoh. Huh? who cares.

Setiap orang pasti mempunyai hati dan perasaan. Walaupun semacho, sehensem, segagah mana pun beliau, kalau betul-betul menghayati jalan ceritanya, pasti akan kecundang jua akhirnya. Tapi lepas nangis, rasa puas kan. Nak lagi feel jangan tengok dengan kawan. Tapi tengok sorang-sorang. So tak ada lah malu sangat kalau nak nangis. Kira macam bahagialah kalau dah puas nangis dan kita akan rasa terkesan di jiwa. Aarrgh!, saya menulis dalam keadaan under pressure sebab hati teringat kat dia.

Sebenarnya dulu saya bukan korean boy <– pergh! korean boy. Maksud saya, dulu saya tak layan drama korea. Last tengok pun masa drama korea yang paling terkesan di jiwa orang-orang Malaysia masa tu. Apalagi kalau bukan winter sonata dan autumn in my heart. Sampaikan saya terus meniru fesyen rambut Kang jun sang. Konon-konon nak jadi korean boy. Selepas saya kenal seorang rakan lelaki yang gila drama korea, barulah saya mula berjinak-jinak semula. Layan berdua dengannya. Dia bukan main feeling lagi siap tengok drama korea yang tak ada subtitle. Entah ceruk mana dia download pun saya tak tahu. Lama-lama saya cari sendiri yang ada subtitle dan mula layan sorang-sorang. Baru ada feel.

Di sini saya nak senaraikan 5 drama korea terbaik all the time yang telah berjaya buat saya bergenang air mata. Saya tolak ketepi winter sonata dan autumn in my heart kerana 2 drama ni adalah legend habis. Sebenarnya ada banyak lagi drama-drama menangis ni. Saya hanya senaraikan 5 teratas mengikut pilihan sendiri dan paling popular dikalangan orang Malaysia amnya. Bagi plihan anda, ianya mungkin berbeza. Malah mungkin anda lebih hardcore dari saya. (Sebenarnya saya lebih kuat layan anime dari drama korea). Anda mungkin juga penangis tegar bagi drama-drama korea terutamanya kaum wanita. Kira macam rasa forever-ever layan habislah. Once agaian, who cares. Anda sorang sahaja yang tahu feel dia macam mana. Betul tak?

Kat bawah ni saya letak sekali soundtrack bagi setiap drama. Kalau anda nak dengar, kliklah play dan dengar satu-satu. Boleh layan sedih dan menangis dengan saya sekali. Mood minggu ni memang saya sedih. Tulis pun panjang-panjang. Kadang tak ada isi. Saya hanya tulis dan tulis tanpa berfikir apa pun, jari bergerak, tapi kepala memikir ke lain. Silap-silap blog ni dah jadi macam diari saya luahkan perasaan. Damn! Saya akan kembali normal next week dengan video tutorial. Dah lama saya tak buat kan.

1. Witch Yoo Hee


DESTINY - lee sung wook



2. Princess Hours


DDang Shin Eun... Na Neun Ba Bo Ib Ni Da. (Acoustic Version) - Stay



3. Full House


Full House - I Think I Love U



4. Summer Scent


Endless-Love-III-Summer-Scent-OST



5. My Girl


suh reun bun jjeum - KYO

Kalau anda nak drama-drama korea yang terbaru dan fresh (yang lama pun ada), layanlah dekat maaduu.  Free dan bufferingnya cukup pantas. Layan dan nangislah puas-puas depan laptop. Mungkin ada yang tak tahu lagi pasal maaduu ni walaupun fangpagenya dah cecah 1,189,702 yang like. Dalam friendlist facebook saya, kebanyakan rakan yang like maaduu majoritinya adalah perempuan. Mungkin lelaki berjiwa kental tak mau tengok kot. Habis macho hilang. Betul tak? hee.

Minggu depan saya akan menghadapi final exam. Doakan saya dapat 4.00 flat ye. Tapi buat masa sekarang, saya tak boleh nak study apa pun. Otak rasa kosong. Tengah layan maaduu sekarang ni depan laptop. I wanted to be free like a balloon. When I became a someone the SNG. I gave up everything. But after I met “my Honey”. I was able to dream again. I dreamed that if I was with “my Honey”, I would be able to fly again. But that’s all a dream. Its never happen in my real life. She’s totally gone. All the korean’s drama has happy ending but me just became forever alone ;(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

59 thoughts on “5 Drama Korea Paling Sedih dan Menangis

  1. fuh drama korea… chip layan gak.. full house ngan my girl chip dah layan dah.. huhuhuhu…. malu nk ckp.. tp mmg nangis gak la.. sampai kluar air hidung suma.. kahkahkahkah… tp bila abis.. bleh gelak sorang.. sbb nangis.. hehehe…

    • hehe. cantik lah chip ada geng layan korean drama.
      NG igt xde yg kaki jugak.
      Waa sampi keluar air hidung. xpe2. nnti NG kasik tisu n tlog lap kan ;)

  2. sy tak minat drama korea..tp setakat ni yg paling menyentuh hati ialah winter sonata..drama pertama korea yg sy tgok..banyak kali sy ulang..drama2 yg ada skrg smua sama je jalan ceritanya..hehe

    • Winter sonata mmg sgt meninggalkan kesan yang medalam kt hati semua org ;)
      Jln cerita ada yg x sama adele. Kita kena layan betol2. pasti komfom melekat nk tgok je

  3. Witch Yoo Hee aku layan dari awal sampai habis, serius aku suker giler, semua aku tgk kecuali no 2 dan no 4, aku x tau plak pasal yg no 2 dan no 4, nanti ader masa aku nk layan no 2 dan no 4

  4. aku tak layan online. Aku selalu download. Baru tengok. Puas hati sikit. Nak tunggu loading kekadang aku tak larat. Internet rumah aku ni, kekadang laju, kekadang super lembab..

    • Hehe. layan jugak SM citer korea. Cantek. ada geng.
      Citer korea ni kalau tgok betol2 mmg feel, klu kejap tgok kejap x. mmg xdpt feel

  5. daripada 5 cerita di atas aku hanya tahu pasal full house je hoho tak tahu kenapa aku tak berapa nak layan cerita korea, tapi isteri aku memang minat sangat

    • Hehe. stardard klu kbykan llki tak berapa layan citer korea ni.
      Mmg mula2 ssh nk lyan sbb x berminat, tpi klu dah masuk dlm citer dia mmg terus layan ;)
      Neway. pompuan mmgg kbanyakkan kaki drama korea. tidak disangkal lagi

  6. opps.. maza dah lama tak layan drama korea..

    pernah layan dua drama itew, yg legend itew.. heheheh

    sepekara lagi maza perasan, kebanyakan hero cerita korea berwajah JAMBU! ahaks.
    heheheheh

    • Drama korea ni kdg ikut musim maza, ada masa naik, ada masa turun.
      lagi 1, klu nk layan drama korea ni dia kena ada masa jgk, sbb citer dia lama dan berepisod. hehe ;)
      Neway wajah hero2 dia mmg superb jambuss :)

  7. Minta tlg sapa2 yg tahu 1 drama korea ni. Drama 1st saya tgk. Cerita pasal zaman dulu2 seorang Dr Hue Jun x silap namanya belajar menjadi Dr. Dari seorang pencari pokok herba sehingga menjadi seorang Dr Diraja. Cerita mengenai kegigihannya itu yg buatkan drama ni amat menarik. Harap dpt berikan dama dramanya. Di siarkan di TV2 masa tu. x ingat tahun berapa.

          • mmg tjuk dia saeguk ke…xde pn cari…pelik plak bnyi heheh…princess man pn xde jg…xpe2 try cari lg..

          • hr tgk kat tv2…boleh tgk free kat maadu.com
            saeguk tu macam cerita zmn2 dulu..saeguk tu bhs tradisional utk zmn2 dulu…kiranya mcm cerita klasik..tp tkde la klasik mcm melayu dulu2..hehe

  8. takat ni yg paling sedih lepas 2 legend tuh king of baking…mmg sedih, baru abis tgk dis week…itu pon kene kunci pintu takmo org kaco..huhu

  9. suka jgk dgn drama korea…tp suka tgk kat tv je la..
    drama pertama yang paling sy suka …stairway to heaven..tgk masa darjah 6…sedih..la jgk…
    memories of bali…sad love story…king of baking, kim tak goo…
    i’m sorry, i love you…banyak lg la…semua cerita korea mmg sama tp jalan cerita dia lain2…
    drama saeguk plak…iljimae dgn princess man…
    princess man…setakat ni boleh jgk la dinobat sbg best korean drama 2011…

  10. cerita2 ini tahun bila ek? tengok heronya pun lama2. tapi aku rasa Mygirl tu kira baru la, sebab heroin pun comel, hero pun boleh tahan. Cita ni mmg sedih beb. aku suka sgt cita Mygirl ni.

  11. hahahah…dah tersangkut dgn korea nmpknya…hari tu prnh hadiahkn MV my girl hsil ciptaan sndri kn…xnk bt lg ke…bnyk lg cter yg sedih2 ni..bkn 5 ni je..mai sni nk kgsi…nnti blh la btkn MV yg sedih2 lg bersesuaian dgn lagu ye…klu peminat lee da hae blh tgk yg ni
    1. Green Rose
    2. miss ripley
    tp klu mnat artis2 lain blh tgk cter sedih2 ni
    1.stairway to heaven
    2. my sasssy girl chun hyang
    3. myung hol the spy
    4. a love to kill
    5. my girlfriend is a gumiho
    6.secret garden
    7. 90 days time to love
    8. my lovely sam soon

    sume cter ni mmg terbaik pnya..hehhe…klu xsedih x korea la nmnya….tp kn klu btl2 mnat korea layan la rncngan ni..mmg terbaik..gelak terbahak2….

    running man – variety show ni

    mmg best…dia rncangan yg plg terbaik korea pernah bt rasanya…sekarang dh 104 ep….
    klu dh start layan nnti blh jd geng…sambil2 sedih layan drama blh sambil2 gelak lyan rancangan ni..hehehhe…..aja…aja..figthing!!!!!!

  12. Kalau ada sesiapa yang nak update mengenai Best Korean Drama, bolehlah update di ruangan komen. Mungkin boleh dijadikan panduan untuk readers lain. Saya dah lama tak follow up dengan drama-drama the latest. – I Am Mr. Busy – Busy dengan projek2 :)

  13. saya baru jer mula tengok drama korea kat dramacrazy.net tapi baru dua hari lepas saya tukar dari p1 ke unifi, tak tahu apalak masaalahnya tetiba dah tak leh tgk lak, bila bukak dia loading … pastu terus gelap jer, ada sesapa kat sini tahu camne nak buat? lagi satu saya tak pernah dapat bukak maaduu.com, apa masaalah nye ye?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>